Lodahl's blog: My new life with Linux.Episode 1

29 August 2008

My new life with Linux.Episode 1

Intallation went fine. It took no more than about 20 minutes to install the CD on my new (old) laptop.

Wireless internet connection is up running
Danish keyboard is working fine
Sound card is not working (yet)

Right now running update manager (107 updates).

1 comment:

trolden said...

Hej Leif,

Alle taler om at man kan bruge Linux, på gamle maskiner med lidt ram o.s.v. Det er sikker også rigtigt. Men jeg har valgt en anden løsning. Jeg har købt et lille bundkort fra VIA, som er af ATX typen og sat det i en gammel maskine. Bundkortet koster €58 +moms. Kortet er inkl. processor, lydkort,netkort og som standard 2 USB porte, så det eneste det mangler er RAM og en harddisk. Inden for en lille time havde jeg en ny maskine.

Jeg har fyldt den med max. ram, som er 2GB og så har jeg købt en billig Sony DVD R/W.

Jeg satte en Unbuntu 8.04 CD i, som jeg havde downloaded.

Det var en så lykkelig installation, alt virkede da installationen var færdig. Selv min HP scanner. Så manglede jeg bare at sætte min printer op

Nu er jeg lidt mere nørdet, så jeg installerede VirtualBox, og i den virtuelle maskine installerede jeg en Win2K.

Samtidig har jeg installeret en NX-server på den, så jeg kan få fat i den ude fra den store verden. Med en NX-client på min bærbare PC, kan jeg køre på den hvor end i verden er, bare jeg har en internet forbindelse.

Det er ikke en super lyn hurtig maskine, men tilstrækkelig til mit brug, med lidt web programering, og andet programmering.

På grund af den gamle strømforsyning bruger den knap 50Watt, men med en bedre PSU, skulle forbruget være på ca.25Watt.

Jeg bruger Windows, fordi jeg har lavet en hel del programmer i VB. Og har også nogen egen programmer jeg selv bruger. Men jeg er ved at lave dem om til at kunne køre linux med RealBasic2008.

Nu er jeg blevet forhandler af disse små bundkort, forøvrigt det samme som sidder i den Google PC, som blev solgt i USA hos Wal*mart.

Jeg ville nok vælge en anden maskine, hvis jeg havde opgaver som CAD,Grafik, kæmpe regneark,video/video redigering og store spil, altså til meget regne tunge opgaver. Men der er mange som ville kunne nøjes med en sådan maskine.

Jeg bruger den til daglig og selv med den dårlige strømforsyning, bruger den under halvdelen af min normale 2.5Ghz PC. Jeg bruger meget lidt windows i dag,næsten kun til programmering.

Jeg har nu skiftet mit normale bruger interface til et som hedder xfce. Det er mest for jeg syntes bedre om det. Men smag og behag er forskelligt.

Da jeg købte bundkortet vidste jeg jo at det kunne køre Linux, men at det skulle gå så smertefrit vidste jeg jo ikke.

Og det jeg næsten er blevet mest imporneret af er VirtualBox, alle taler om VMware og Citrix/Xen. Nu har jeg kun brugt VMware workstation før. Men VirtualBox virker rigtigt rigtig godt.

Forøvrigt jeg har kun 3 licensierede produkter, som jeg har betalt for, på denne maskine og det er MS VB6, Win2K og RealBasic2008.

Det var lige en lykkelig Linux oplevelse!